Gerrit Zalm en het stelletje moedelozen

OpinieZ

Met de komst van de immer goedlachse oud-minister van Financiën en oud-vicepremier Zalm als informateur doet de technocratie haar intrede in de kabinetsformatie. Zalm gaat naar eigen zeggen in twee blokken per dag de meest heikele onderwerpen met de potentiële coalitiepartners bespreken.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube videoNieuws Dag

Klus
Nu de op schuldgevoel inspelende aanpak van informateur Tjeenk Willink met zijn permanente beroep op het landsbelang is mislukt, is het met Zalm tijd voor een businessachtige benadering. Geen gezeur, geen haarkloverij, maar de handen uit de mouwen. Er moet een klus worden geklaard en daarvoor is een doener nodig. Een Macher die Pechtold en Segers weet te bevrijden uit hun verstikkende politieke stellingnames en panklaar aanbiedt aan de meer rekkelijke Rutte en Buma.

Tot zover mijn positieve waardering voor de informateur. Maar als ik meer beschouwend van een afstandje kijk naar wat er zich zo…

View original post 496 woorden meer