Martin Bosma (PVV) harteloos over kinderpardon

Martien Pennings

Ik ben het zelden met Martin Bosma van de PVV oneens, maar hier even wel. Zijn tweet vind ik harteloos. Ja, ik weet ook wel dat als je deze kinderen uitzet, je zoveel bespaart dat je in hun plaats tig kinderen in arme landen kunt helpen inclusief de uitgezette. Allemaal tot je dienst, maar dat gebeurt dus óók niet. En bovendien ben ik zo vrij hier de emotie boven de quasi-ratio te stellen.

Margrite Kalverboer

Bosma refereert aan een stuk op de NOS-site. Wat zegt de kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer daar? Ik vat parafraserend zeer kort samen. Ze zegt:

Van alle aanvragen van gezinnen met in Nederland gewortelde kinderen wordt 95 procent afgewezen. Dus moet je procedures versnellen, veel sneller uitzetten bij afwijzing en ouders helpen in het land van herkomst. Als dat allemaal gebeurt, heeft een eenmalig kinderpardon geen aanzuigende werking.

Geen speld tussen te krijgen. Maar direct verschijnen…

View original post 179 woorden meer