We zijn op weg naar een enorme ramp (3)

OpinieZ

Onze bestuurlijke elite heeft ons op een uiterst gevaarlijk pad gezet. Blind door ambitie, ideologie of beide, negeert zij de vele signalen die haar van koers zou moeten doen veranderen. Deze cognitieve dissonantiebubbel zal ook nu weer leiden tot donkere, wellicht zeer donkere, tijden.

Op Opiniez.com staat deel 1 van dit drieluik en op Tradeidee.nl deel 2. Nu dus deel 3, dat gaat over de democratische ontwerpfouten.

Foto: Craig Whitehead

Onze democratie: geval van arrested development
De parlementaire democratie in het Westen heeft zijn langste tijd gehad. Echter, de politieke kaste houdt elke vorm van evolutie van onze democratie tegen en het electoraat wordt grotendeels kalltgestellt. Naar mijn mening is een directe democratie naar het Zwitserse referendummodel de evolutionair volgende stap die genomen moet worden.

Maar de macht verleggen van politici naar kiezers, dat zien de meeste politici niet zitten. Door ook nog keer op keer aan de…

View original post 1.104 woorden meer