Het vizier wordt gericht op Iran

OpinieZ

Hoewel de spanningen toenemen in de brandhaard Syrië in het al overkokende Midden-Oosten en stemmen opgaan dat er een conflict in de maak is tussen de VS en Rusland, zit men er naast. De Koude Oorlog is over en zal niet worden herhaald.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-videoIranLibre

De twee grootmachten hebben te veel gemeenschappelijke belangen om een onnodig militair conflict te riskeren waar geen van beide baat bij heeft. De enige partij die in een dergelijk scenario er iets bij zou opschieten is Iran. Meer en meer deskundigen luiden daarover de alarmklok.

Bluf
Inderdaad, Rusland heeft de VS gewaarschuwd geen vliegtuigen of drones te laten vliegen ten westen van de Eufraat in Syrië, de rivier die van het noorden naar het zuidoosten door het land slingert. Wees gerust, dit is niet meer dan bluf, gezien het feit dat Australië eerst reageerde door haar gevechtsvliegtuigen aan…

View original post 859 woorden meer