GeenStijl: wij laten liever mensen sterven dan zelf een bewuste keuze te maken

Martien Pennings

Tsjonge-jonge wát een gezeik zeg, op GeenStijl, over die donorwet. In september 2016 had Bart Nijman ook al 8 forse alinea’s met vette woorden en ingewikkelde redeneringen nodig om de gruwel aan te tonen van een mailtje naar een instantie met de mededeling dat je géén donor wil zijn. Ik heb het over alinea’s als de onderstaande.

“Per vandaag is de situatie potentieel (maar via comments en social media ook al meetbaar) omgekeerd: plots kun je een onmens zijn dat niet deugt wanneer je bewust opteert voor ‘nee’ omdat je vindt dat het jouw lijf is en jijzelf bepaalt wat daar wel en vooral niet mee mag gebeuren. “Maar straks zeker wel vooraan willen staan als je zelf een nieuwe nier nodig hebt?”, en varianten daarop, zijn veelgehoorde commentaren en die leggen een moralistische druk op de nee-zegger, vooral omdat ze veel bijval krijgen. Zo wordt de vrije keus om nee…

View original post 182 woorden meer