Zo ‘succesvol’ zijn de Syriërs die naar Nederland kwamen

Martien Pennings

Apotheker uit Aleppo”: In 2009 behaalde de Syrische Fadi Jallo zijn diploma aan de Universiteit Utrecht, zijn derde in farmacie. “Zonder het UAF zou ik nu geen apotheker zijn, maar patiënt”.

(Door Syp Wynia)

Het aantal Syrische asielzoekers is verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. Vooralsnog zorgen de Syriërs dus allerminst voor de trendbreuk die al die BN’ers Nederland twee jaar geleden voorspiegelden. Is dat een verrassing? Nee, schrijft Syp Wynia. 

Weet u nog? Syrische en andere asielzoekers die een kleine twee jaar geleden massaler dan ooit tevoren naar Nederland kwamen zouden een verrijking van Nederland zijn, ook in economisch opzicht.

Topambtenaren zeiden het, Bekende Nederlanders (acteurs, cabaretiers en tv-presentatoren) en andere deskundigen wisten het zeker – deze asielinstroom was het beste dat Nederland in jaren was overkomen. De sleutel lag bij het opleidingsniveau van de Syriërs. Die waren over het algemeen hoog opgeleid en…

View original post 49 woorden meer