De AIVD is zielig klein

Martien Pennings

Schatje Youssef Zaghba: met twee maten eerst met een vrachtwagen los op voetgangers op London Bridge en dan met messen in café’s in het naburige Borough Market: 7 doden en 48 gewonden.

(Door Feynman)

Gisteravond in Nieuwsuur vertelde het OM dat het 471 verdachten in beeld heeft die in verband worden gebracht met terrorisme. The Guardian schreef een artikel waarom Italië denkt sinds de jaren tachtig qua aanslagen de dans te ontspringen. Italië heeft kunnen oefenen op de maffia om te leren hoe je moet omgaan met terreur in haar decennia van lood.

Zo werd Youssef Zaghba in Italië hinderlijk gevolgd. Toen hij landde op het vliegveld, werd hij volgens zijn moeder direct aangesproken. Veiligheidsdiensten spraken hem meerdere keren per dag aan. Toen hij naar London vloog, waarschuwde Italië het Verenigd Koninkrijk, maar die deed niets met die informatie en de aanslag op de London Bridge werd een feit.

Assistent…

View original post 78 woorden meer