Nederland stevent af op een regering van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie

REACT

Deze vrijdag leerden we dat informateur Herman Tjeenk Willink grote stappen voorruit heeft gezet met fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Er is inmiddels vastgesteld dat er geen onoverkomelijke bezwaren zijn en dat er aldus over het samenstellen van een regering en bijhorend akkoord kan worden gesproken. In een eerdere gesprekken tussen D’66 en de CU leken de verschillen met name op ethisch vlak niet te overbruggen, maar die hindernis is nu wel genomen. Deze samenstelling sluit aan bij de wensen van Tjeenk Willink om een stabiel meerderheidskabinet te vormen, wat de grote vraagstukken aan kan pakken.

De door de informateur geduide stand van zaken werd ook door VVD-leider Mark Rutte bevestigd. Zijn partij gaat samen met de CDA, D66 en de CU onderhandelen over de vorming van een kabinet. Rutte zei er vertrouwen in te hebben dat het met…

View original post 273 woorden meer