Is slechts 15 procent Nederlanders bereid te vechten voor eigen land?

eunmask

Mocht er onverhoopt een Derde Wereldoorlog uitbreken heeft Nederland een probleem: slechts 15 procent van Nederlanders zou bereid zijn te vechten voor het vaderland. Althans, als we de cijfertabel geloven die de laatste dagen de ronde doet op Twitter en diverse blogs.

Bron is de End of Year survey van WIN/Gallup International. Voor de 38ste editie van de enquête, waarvan de resultaten overigens eind december al werden gepubliceerd, zijn inwoners van 63 landen ondervraagd over hun levensvisie en toekomstvooruitzichten. Behalve naar de bereidheid het eigen land te verdedigen, is ook gevraagd naar onder andere het geluksgevoel, de economische verwachtingen voor 2015 en het vertrouwen in de nationale politiek.

Hoewel Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog formeel niet meer in oorlog is geweest, zijn…

View original post 149 woorden meer