Ach ja, Eddy Dāniels: altijd kritisch op Israël en genuanceerd over de islam

Martien Pennings

Voor de stelling dat Dāniëls altijd kritisch is op Israël, ga ik geen bewijzen geven. Ik heb vroeger nog wel eens met Eddy gecorrespondeerd en daaruit de overweldigende indruk overgehouden dat, eh . . . . . . nou ja, Eddy best wel een beetje anti-zionistisch was. En nu heeft Dāniels een genuanceerd stuk geschreven over wat ik ongenuanceerd noem de totale ontregeling van de westerse maatschappij door een tsunami van islamisering, islamitische terreur en collaboratie door islamofiele links-regressieve gekken. Maar over dat stuk zodadelijk meer.

Om in de sfeer te komen eerst een boek van Eddy Dāniels dat is uitgekomen bij De Blauwe Tijger: “De Kwestie M: een gekaapte godsdienst”. Vierhonderd-en-dertig pagina’s met appendixen en voetnoten. Het maakt allemaal een weledelzeergeleerde indruk, maar ik heb nog geen tijd gehad het te lezen. Te druk geweest met het vertalen van een boek dat ook bij De Blauwe Tijger

View original post 1.085 woorden meer