Nederland niet verplicht tot opname extra “asielzoekers”

E.J. Bron

Screenshot_168

(Door: Tom Reijner)

Nederland is niet verplicht om meer “asielzoekers” op te nemen uit opvangkampen in Italië en Griekenland. Dat was de eis van de asielactivisten van “We Gaan Ze Halen”, maar de rechter gaat er opnieuw niet in mee.

Met de uitspraak op dinsdag bevestigt het gerechtshof in Den Haag een eerdere afwijzing van de rechtbank.

Verdeelsleutel

In een kort geding tegen de staat eiste de stichting, een burgerinitiatief, dat Nederland duizenden extra “asielzoekers” moet opnemen. Het argument dat Nederland niet voldoet aan de Europees afgesproken verdeelsleutel, is nu door het gerechtshof van tafel geveegd. Over de migranten die in Italiaanse en Griekse kampen zitten, zijn afspraken gemaakt met de  Europese Unie.

Lees verder>>>
Elsevier

View original post