Israël aan de formatietafel

OpinieZ

Dit wordt heel lastig en vooral pijnlijk. Niet in de laatste plaats voor mij persoonlijk, omdat ik mij zwevend boven alle partijpolitiek opstel en daar ook geen enkele moeite mee heb. Bij onbegrijpelijke blunders van politici bekruipt mij – in plaats van hen – de plaatsvervangende schaamte. En zo heb ik het ook liever.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video De Telegraaf

Maar in dit geval is het slachtoffer een zachtaardige christen. Een oprecht super beschaafd mens, die misschien wat saai, maar wel noodzakelijk is in de kleurrijke tombola van opgewonden gelijkhebbers binnen de politieke arena.

Veilingmeester
Juist deze man werd noodzakelijk aan tafel bij de geslepen onderhandelaars met hun eigen agenda’s. Natuurlijk niet letterlijk; het betrof zijn electoraat: “een stelletje achterlijke christenen met idiote ideeën over eerlijkheid, menselijkheid en universele waarden gebaseerd op een oud geschrift dat weer werd gekopieerd van een nog ouder geschrift”. De veilingmeester…

View original post 467 woorden meer