Filip op de iftar: waarom de (katholieke) monarchie nu op het islampaard wedt

E.J. Bron

Screenshot_165

(Door: Johan Sanctorum)

Het is een interessant fenomeen van nieuwe politieke correctheid: als niet-moslim meedoen aan de iftar, de maaltijd na de zonsondergang tijdens de vastenmaand ramadan. Geert Bourgeois mocht onlangs aanschuiven bij de iftar in Tienen, en nu is zowaar Koning Filip himself gesignaleerd tijdens een nachtelijke ramadanmaaltijd bij een Marokkaanse familie (mét dubbele nationaliteit) te Evergem, of alle places, tot eergisteren het Mekka van de Eddy Wally-fans.

Screenshot_166De naam die telkens opduikt in de marge van zo’n verbroedering is Khalid Benhaddou (kleine foto), voorzitter van het Platform van Vlaamse Imams en coördinator van het Netwerk Islam-experts. Hij presenteert zich als een “moderne moslim”, dat vind ik fijn, ook al vertelt hij langs zijn neus weg dat de sharia best te combineren is met onze wetgeving, en krijgt hij het niet over zijn lippen dat mannen het met mannen of vrouwen met vrouwen mogen doen. Toch altijd opletten voor die…

View original post 7 woorden meer