Mariëlle Tweebeeke: vakvrouw in de Bazaar

Martien Pennings

Nee, niet vakkenvulster bij bazaars als de Action, Blokker of Xenos natuurlijk. Maar een stukje vrouwelijke ambachtsdegelijkheid in het journalistieke gebeuren. Althans volgens het blad “Bazaar” waarvan ik nog nooit had gehoord, maar ik kom dan ook weinig in de betere kiosk.

TWEEBEEKE IN DE BAZAAR

Toch wel leuk dat ik het inderdaad goed heb gezien: ik zag haar nog wel eens, zo meende ik, passeren langs mijn sportschool op de Weesperzijde als ze — zon of geen zon — bezonnebrild langs de Amstel jogde. De Ysbreeker, waar het Bazaar-interview met Mariëlle plaats vindt, is ook op de Weesperzijde. Dus dat joggende meisje achter die grote zonnebril moet dan toch wel steeds Tweebeeke geweest zijn. Een verdere aanwijzing is: ze moet die zonnebril — vanwege de beroemdheid natuurlijk — bijna permanent op hebben want dat kan je zien aan die geringere gebruindheid rond haar ogen, die zelfs door de studio-make-up heen schijnt. Valt nog…

View original post 669 woorden meer