Het zijn barre tijden voor Eurosceptici

OpinieZ

Het zijn geen prettige tijden voor Eurosceptici. In Nederland behaalden de pro-EU partijen in maart meer dan 75% van de zetels, tot grote opluchting van het establishment. Ook Marine Le Pen kon geen potten breken: ze verloor de presidentsverkiezing met 34% van de stemmen tegenover 66% voor de sociaal-liberaal Macron.

Titelfoto: European Union Quarter in Brussels by Leon Yaakov is licensed under CC BY 2.0

Na gisteren beschikt Macron ook over een ruime (hoewel minder groot dan voorspeld) meerderheid in het Franse parlement: de Macronisten (LREM en Modem) haalden 351 zetels van de 577. Verder viel de erg lage opkomst op (slechts 42%).

Theresa May blundert
Tot overmaat van ramp, tenminste in Eurosceptische ogen, ging de zwak acterende Britse premier May fors onderuit in de door haarzelf geïnitieerde parlementsverkiezingen. Zij raakte de absolute meerderheid kwijt in een verkiezing die juist bedoeld was om een sterker mandaat te krijgen voor…

View original post 1.420 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s