Evolutiebioloog Richard Dawkins: “Islam is meest kwaadaardige religie”

E.J. Bron

Screenshot_130

(Door: Thomas Panis)

De Britse evolutiebioloog Richard Dawkins (foto) was te gast op het Cheltenham Science festival (5-10 juni 2017). Hij beantwoordde er vragen over religieus onderwijs. De uitgesproken atheïstische academicus is gekend omwille van zijn jarenlange campagnes tegen christelijk fundamentalisme. Dit keer richtte hij zijn pijlen echter op de islam.

Volgens Dawkins zijn alle religies slecht, maar is het niet juist om te stellen dat ze daarom allemaal even slecht zijn: “Als je kijkt naar de impact die verschillende religies hebben op de wereld, dan is het duidelijk dat op dit ogenblik de meest kwaadaardige religie de islam moet zijn.”

Lees verder>>>
(h/t “Capt Bill”)

View original post