Iraans regime in het nauw door aanslagen Teheran en nieuwe sancties VS

OpinieZ

Het onderstaande commentaar van Iran’s hoogste leider Ali Khamenei kan worden beschouwd als een poging om voordeel te slaan uit de recente aanslagen in Teheran die 17 doden en tientallen gewonden tot gevolg hadden.

Titelfoto: Farewell ceremony with victims of 2017 Tehran Attacks 2017-06-08 10.jpg
by Mohammad Hassanzadeh is licensed under CC BY 4.0

“Als de Islamitische Republiek geen duidelijke positie had ingenomen temidden van al deze opruierij, zouden we veel binnenlandse problemen hebben gehad”, zei hij, verwijzend naar de bemoeienis van zijn regime in Syrië. De Revolutionaire Gardisten (IRGC), het voornaamste instrument ten dienste van Khamenei om zijn politiek uit te voeren, dienen ook hun eigen belangen.

De IRGC leed schade door de recente aanslag en wil graag zelf een deel van de winst. Het imago van de IRGC heeft een forse klap opgelopen bij de recente presidentsverkiezing in Iran en meer recent nog door een motie van…

View original post 848 woorden meer