Ons land heeft een regering nodig, geen gesprekstherapie

OpinieZ

Soms ligt het heel simpel: een land heeft een regering nodig. Dat geldt ook dus voor ons land. Mijn klomp brak daarom toen ik een paar dagen geleden las dat na bijna drie maanden vicieuze cirkeldansen en post-moderne gesprekstherapie op het Binnenhof nu de fase van een informele pre-verkenning is aangebroken.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video YouTube-kanaal NOS


Onvermogen
Hoezo informeel, hoezo pre-verkenning? Wat is er in godesnaam informeel aan een kabinetsformatie? Waarom is überhaupt een verkenning nodig en nu ook nog eens een keer – en wat een vreselijk brevet van onvermogen – een pre-verkenning? De politici kennen elkaar van haver tot gort, kennen elkaars partijprogramma’s van begin tot einde en weer terug, weten precies waar de verschillen en pijnpunten zitten, wat de stokpaardjes zijn en zijn bekend met elkaars persoonlijke ijdelheden en onhebbelijkheden. Ze worden daar ook nog eens vorstelijk voor betaald, beloond…

View original post 502 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s