Nederlandse informateur Tjeenk Willink wil kabinet met GroenLinks formeren

REACT

Wederom een week van gesprekken en onderzoeken naar een mogelijke partners voor een nieuw Nederlandse kabinet. Zonder de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders, want deze partij wordt door de informateur niet meegenomen tijdens de verdere onderhandelingen. Herman Tjeenk Willink sprak afgelopen dinsdag met fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) over het vervolg van de kabinetsformatie. Eerder op dezelfde dag sprak de informateur al met Jesse Klaver (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Aan het einde van de week zat GroenLinks als vierde partner nog aan tafel, men gaat het met hen erbij proberen.

De informateur doet aldus een uiterste poging de vastgelopen formatieonderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks een doorstart te laten maken. Onder zijn leiding kwamen de voormannen van de vier partijen donderdagochtend vroeg bijeen in het Catshuis. Het is onder de vorige informateur juist vastgelopen op de eisen van…

View original post 238 woorden meer