Tactische formatiespelletjes om de hete brij heen

OpinieZ

Na de mislukte formatiepoging van Edith Schippers verbaasde het niemand dat de VVD – bij monde van Schippers en Rutte zelf – vroeg om een informateur van PvdA-huize, Herman Tjeenk Willink. De VVD lijkt op een automobilist die voor het stoplicht de richtingaanwijzer op rechts zet, maar zodra er voldoende passagiers zijn ingestapt net zo vrolijk weer linksaf slaat. Een beeldspraak die Wim Kan overigens vroeger gebruikte voor het CDA.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video YouTube-kanaal NOS


Linksere VVD
Ook op lokaal niveau wordt de VVD linkser. Denk bijvoorbeeld aan de Amsterdamse wethouder Erik van der Burg en zijn pleidooi om zoveel mogelijk asielzoekers toe te laten. De VVD van Mark Rutte wil volgens mij een centrumlinks kabinet, niet omdat dit beter is voor Nederland, maar wel omdat dit beter is voor het aanzien van Mark Rutte in Brussel. Zo wordt ons land opgeofferd aan…

View original post 775 woorden meer