Privédetective: ‘Frustratie bij burger groot, krijg steeds meer onderzoeken die politie laat liggen’

E.J. Bron

Screenshot_41

(Door: Bert Brussen)

‘Burgers voelen zich niet gehoord door de politie’

Weet u nog? Die zaak van die vrouw in Hoorn die gruwelijk bijna werd verkracht door een Somalische asielzoeker maar in plaats van hulp van de politie nog een paar trappen na kreeg terwijl ze al hulpeloos op de grond lag terwijl de asielzoeker in kwestie een verblijfsvergunning kreeg? Die zaak staat niet op zichzelf, qua politie die helemaal niets doet en qua burgers die het dus zelf maar moeten uitzoeken (niet perse qua verkrachtende asielzoekers). Zegt ook privédetective en oud-politieman Gerard Wuite (foto) uit het Noord-Hollandse Wognum.

In vergelijking met tien jaar geleden heeft Wuite maar liefst twee keer zoveel zaken te onderzoeken, doorgaans aangedragen door gefrustreerde burgers die niet worden geholpen en niet worden gehoord door politie en justitie. Zelfs niet als ze, net als bij die verkrachting door de Somalische asielzoeker in Hoorn, de…

View original post 15 woorden meer