Europees leger via een omweg

Dat is wat mij door het hoofd speelde bij de berichten over de verregaande “samenwerking” van defensie van meerdere EU landen.

U weet dat de EU al veel langer een Europees leger wenselijk vind en tot op heden kreeg men dat gelukkig niet voor elkaar. Maar nu het Amerika van Trump Europa dwingt eindelijk eens haar afspraken mbt. uitgaven aan defensie na te komen nu zien ze hun kans schoon. Zeker er is best iets bij voor te stellen als landen collectief hun inkopen regelen en op elkaar af te stemmen. Maar een kind kan bedenken dat de huidige voorstellen gewoon een opstapje zijn om uiteindelijk via een omweg toch te komen tot een Europese legermacht.

marching-band-1916503_1280

Hij is fijn! Dat gaat dus inhouden dat als de Europese Commissie het wenselijk acht “ergens ter wereld” te gaan “helpen” Nederland (en de andere landen) verplicht wordt materieel en manschappen beschikbaar…

View original post 560 woorden meer