Aantal bijstandstrekkers stijgt, vooral door migranten!

eunmask

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen, tot 474.000. Dat zijn er 15.000 meer dan een jaar eerder.

Het aantal bijstandstrekkers met een niet-westerse migratieachtergrond is toegenomen, terwijl het aantal met een Nederlandse of westerse achtergrond is gedaald, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Niet-westerse achtergrond
Eind maart kwam het aantal bijstandsgerechtigden met een Nederlandse of westerse achtergrond bijna 4.000 lager uit dan een jaar ervoor. Het was het tweede kwartaal op rij dat deze groepen minder bijstandstrekkers tellen. Tussen maart vorig jaar en maart dit jaar is het aantal bijstandsontvangers met een niet-westerse achtergrond met ruim 19.000 man toegenomen

Volgens het CBS gaat het voor een aanzienlijk deel om asielzoekers met een verblijfsvergunning. Het grootste deel bestaat uit Syriërs, gevolgd door Eritreeërs. Asielzoekers kunnen na het verkrijgen van een verblijfsvergunning een beroep op…

View original post 113 woorden meer