Jeruzalem 50 jaar na nu

Alfred Muller

Hoe zal de stad Jeruzalem er in 2067 uitzien? Over de toekomstige gedaanteverandering van Israëls hoofdstad.

Zowel in Israël als daarbuiten bestond er de afgelopen weken veel belangstelling voor de hereniging van Jeruzalem 50 jaar geleden.

Het ging inderdaad om een historische gebeurtenis. Op 7 juni 1967 namen de Israëlische troepen de Oude Stad van Jeruzalem in. Joden konden weer bidden bij de Westelijke Muur. Op 27 juni herenigde de Knesset de stad Jeruzalem officieel onder Israëls bestuur.

Het grootste deel van de afgelopen 50 jaar heb ik in Jeruzalem gewoond. Vandaag wil ik echter niet achteruit kijken, maar vooruit. Wat kunnen we de komende decennia verwachten? Dat doe ik met een slag om de arm, want toekomstige ontwikkelingen zijn afhankelijk van tal van factoren die nu nog niet te overzien zijn. Het is een vooruitblik op basis van huidige plannen en trends.

Tempelberg

Een: de samenstelling van de bevolking…

View original post 357 woorden meer