Hassan ‘de regelaar’ Rouhani wint de Iraanse presidentsverkiezingen

OpinieZ

Met een tweede termijn die hij niet van het volk kreeg maar van de heersende elite, is Hassan Rouhani niet meer dan een nieuwe scheur in het tapijt dat bekend staat als de Islamitische Republiek Iran.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit Youtube-video Euronews


Regelaar
Hij leverde de redenen die Teheran nodig had om “door te gaan met meerdere ballistische rakettesten, vuurde raketten af dichtbij Amerikaanse oorlogsschepen in internationale wateren, maakte een nieuwe raketbunker bekend, nam een onverzoenlijke houding aan over de volledige rapportage over het in het verleden verrichte nucleaire onderzoek, gaf toestemming voor het gevangennemen van Amerikaanse soldaten en het lastig vallen van onze schepen in de Golf en stuurde Iraanse agenten naar Duitsland op zoek naar nucleaire technologie”, zoals de Financial Times berichtte.

Er zijn ook tekenen dat Rouhani’s initiatieven permanente schade aanbrengen aan de heerschappij van de mollahs. Gedurende zijn campagne…

View original post 737 woorden meer