Ramadan-journaal, London Bridge Attack en Deugvirus

OpinieZ

Gisteravond kwam ik al zappend per ongeluk uit bij het Ramadan-journaal op de NPO. Onze nationale islam-glossy. Vrolijke, gehoofddoekte presentatrices vertelden mij dat de Ramadan voor moslims de belangrijkste en gezelligste maand van het jaar is. “Een periode van bezinning en reiniging van lichaam en ziel”.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit YouTube-video Kanaal Watch Game


Feel good
Vervolgens ging het over een vrouwelijk imam, over een smoothie die je na het vasten het beste kan drinken (“win-win-situatie, je hebt meteen vocht en de juiste voedingsstoffen binnen”), mocht verbindend mensenmens Nasrdin Dchar de polarisatie in Nederland bespreken (“Ramadan gaat over samenzijn”) en na de voorstelling gezellig met zijn publiek iftarren, ging Barbara Barend solidair een dagje meevasten op een dag dat het 30 graden was en kregen we te horen hoe je moest Ramadannen in Mosul onder ISIS. Allemaal mooi en feel good in beeld…

View original post 720 woorden meer