Migratiecriteria als sleutel in de kabinetsformatie

OpinieZ

Vorig weekend was ik op Ellis Island. Op dit eiland onder de rook van Manhattan werden 12 miljoen immigranten gescreend voordat ze het beloofde land in mochten op zoek naar een betere toekomst. De toelatingsprocedure duurde slechts 24-36 uur. De IND zou daar eens wat historisch onderzoek moeten doen naar administratieve processen.

Titelfoto: Screenshot redactie OpinieZ uit video YouTube-kanaal De Telegraaf


China
Tijdens het wandelen door het immigratie museum stuitte ik op iets dat nieuw was voor me: “The Chinese Exclusion Act”, een Amerikaanse wet uit 1882. In de tweede helft van de 19e eeuw kwamen er veel Chinese immigranten naar de westkust van de Verenigde Staten. Dit leidde tot zoveel spanningen over werkgelegenheid, vooral onder de Amerikanen die al langer in de VS woonden, dat uiteindelijk deze wet werd ondertekend in het congres. Het was niets meer of minder dan de bescherming…

View original post 977 woorden meer