Deltaplan islam nodig

E.J. Bron

Screenshot_106

(Door: Ton Nijhof)

“Volgens de islam leert vasten aan de mens zichzelf te bedwingen en kan het eigenschappen aanleren als discipline, uithoudingsvermogen en vooral zelfbeheersing. Bovendien leert het de mens aan de baas te zijn over begeerten en lusten.”

Deze korte introductie van het begrip ‘vasten’ in de islam, ook wel ‘ramadan’ genoemd, komt van Wikipedia en beoogt inzicht te verschaffen over deze – voor moslims – heilige periode. Dat ramadan niet in alle moslimse kringen wordt gezien zoals de definitie in Wikipedia, wordt momenteel duidelijk in ons land. Van religieuze bezinning is geen sprake, eerder van vernielzucht en vandalisme. Hilversum wordt al jaren geteisterd door rondtrekkende troepen islamitische jongeren die het vooral voorzien hebben op straatmeubilair. Hilversum is zeker niet de enige plaats waar de ramadan noopt tot maatregelen. Middelburg greep vorig jaar in om overlast in te dammen en, net als dit jaar ook in Leidschendam, houden agenten…

View original post 1.205 woorden meer