Leger van Nederland is een zielig hoopje: nog maar drie tanks inzetbaar

E.J. Bron

Screenshot_91

(Door: Lars Benthin)

Ja, dat ziet u goed. Nog, maar, drie, tanks. Waar was het leger en gaat het in vredesnaam heen? De eerste taak van het leger is om de natie te kunnen verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Men kan veel zeggen over ons ‘leger’, maar onze natie verdedigen kan het in geen geval.

De hoogste militair van de landmacht, Leo Beulen, bracht een bezoekje aan het bataljon waar de tanks in zitten. Het is samengesmolten met Duitse militairen en voertuigen. Dat was ook al een manier om het zielige legertje van Nederland ‘slagvaardiger’ te maken en ‘efficiënter’ in te kunnen zetten. Wat is het resultaat? Van de achttien tanks zijn er slechts drie direct inzetbaar. De reden? Slechte bevoorrading.

Lees verder>>>
DDS

View original post