Gruwelijke moord door moslim op Joodse vrouw in Parijs

Martien Pennings

Dit is óók in Parijs

(Door Alexander van der Meer)

“Iedere dag leer ik Franse woorden, twee maanden geleden een zeldzame: défenestrer. Iemand uit het raam gooien. Het stond in een krant, in het verhaal van Sarah Halimi, een joodse vrouw van 66, een arts. Zij woonde al dertig jaar in een flat in het 11e van Parijs, sinds een paar jaar nog als enige jood tussen islamitische nieuwkomers. Op 4 april dit jaar werd ze een uur lang geslagen en gemarteld door een indringer. Geen onbekende, maar haar onderbuurman, de 27-jarige Kada Taoré uit Mali, die haar en haar dochter al jaren voor ‘sale juive’ uitschold en anderszins terroriseerde. Hij was familie van de buren naast haar, die de gewoonte hadden op de grond te spugen als mevrouw Halimi langskwam. Toch liet ze zich niet wegjagen. Respect

( . . . . . . . . . …

View original post 149 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s