Enkelband doorknippen niet eens strafbaar

E.J. Bron

Screenshot_86

(Door: Jorn Jonker)

DEN HAAG – Criminelen die hun enkelband afknippen, plegen geen strafbaar feit. De VVD vindt dat onrechtvaardig en wil dat het wettelijk verboden wordt.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de onthulling van De Telegraaf dat er sinds begin 2016 maar liefst 35 enkelbanden zijn doorgeknipt. Daar zat bijvoorbeeld ook een beruchte drugscrimineel bij die voor zijn rechtszaak de benen nam en tot nog toe zijn straf ontloopt.

VVD-Kamerlid Foort van Oosten ontdekte bij de voorbereiding van het debat dat het doorknippen van een enkelband nu niet eens een strafbaar feit is. Daar moet volgens hem snel verandering in komen. Hij eist dat het OM daarna ook echt werk gaat maken van de vervolging hiervan.

Lees verder>>>
De Telegraaf

View original post