EU wil meer grip

E.J. Bron

Screenshot_76

Minister-president Rutte in gesprek met de Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel in Brussel. Merkel en Macron bewegen sterk naar elkaar toe en Rutte kan niet anders dan meebewegen.

Superminister van Financiën voor de eurozone

BRUSSEL – De EU wil haar greep op de eurolanden versterken. Als het aan de Europese Commissie ligt komt er een minister van Financiën voor de eurozone en een aparte begroting. Dat stellen Brusselse bronnen. Vandaag presenteert het dagelijks bestuur van de Europese Unie een voorstel over de toekomst van de euro. Het is bedoeld als discussiestuk. Eind dit jaar moeten de Europese regeringsleiders en staatshoofden knopen doorhakken over de richting die het uit moet met de EU.

De Telegraaf

View original post 124 woorden meer