Het faillissement van de rechtsstaat?

Zomaar twee krantenberichten van vandaag; “Politie doet weinig met aangifte online oplichting” en; “Zomersluiting gevangenissen vanwege tekort aan bewaarders”.

Het eerste bericht is op zijn minst nogal onvolledig, de politie doet namelijk überhaupt niks met aangiftes, niet bij diefstal niet bij inbraak niet bij oplichting. Niks noppes nada.

detective-311684_640 Zijn ze onderbezet? Ja waarschijnlijk wel maar dat neemt niet weg dat ze ernstig tekort komen op vele terreinen. Misschien wel de ernstigste en moeilijkst te veranderen tekortkoming is het gebrek aan gezag, het internet staat vol met filmpjes waarin de politie de grip op de omstanders compleet kwijt is, ze laten zich beschimpen en krijgen de meest afschuwelijke dingen naar het hoofd geslingerd en ze laten het gebeuren! En dat terwijl ze toch echt de mogelijkheden hebben ertegen op te treden, maar ja dat vergt weer een hoop administratieve rompslomp en ze rijden nou eenmaal liever een beetje doelloos in de…

View original post 498 woorden meer