Trump brengt geslaagd bezoek aan Israël. Wat nu?

Alfred Muller

RD-correspondent Alfred Muller levert elke zaterdag vanuit Jeruzalem commentaar op gebeurtenissen in Israël. Vandaag: Na het bezoek van Trump moet het échte werk beginnen.

Het bezoek van Trump aan Israël heeft geen verassingen opgeleverd. De Amerikaanse president kondigde geen overplaatsing van de ambassade aan van Tel Aviv naar Jeruzalem. Er vond geen ontmoeting plaats tussen Israëls premier Netanyahu en de Palestijnse president Mahmud Abbas. Trumps erkenning van Israëls soevereiniteit over Oost-Jeruzalem bleef uit. Hij eiste geen stopzetting of beperking van de bouw in de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Hij gebruikte niet de term „tweestatenoplossing.”

En toch ging het om een belangwekkend bezoek. Niet eerder heeft een Amerikaanse president zo vroeg in zijn ambtsperiode een bezoek aan Israël gebracht. Het was ook voor het eerst dat iemand in deze functie naar de Westelijke Muur ging. In het Israël Museum bracht hij zijn warme gevoelens over de Joodse natie onder woorden. Hij liet…

View original post 340 woorden meer