Voorlopig geen succes met formeren Nederlands kabinet

REACT

Inmiddels ruim twee maanden na de verkiezingsuitslag is men op het Binnenhof nog druk bezig met aftasten tussen de politieke partijen naar een mogelijke kabinetssamenstelling. De informateur Edith Schippers hield gisteren een nieuwe gespreksronde met fractievoorzitters uit de Tweede Kamer over deze kabinetsformatie. Volgende week zal er ook een verkenningsverslag naar de Kamer gaan om hierover vervolgens te gaan debatteren. Er werd echter uit de reacties van de verschillende politici wel duidelijk dat er zeer uitlopende ideeën zijn over de uitkomst van de het proces en wie met welke partij in zee wil gaan.

Informateur Edith Schippers heeft gisteren na de laatste verkennende gesprekken overal laten weten dat ze er vertrouwen in heeft dat de blokkade in de kabinetsformatie kan worden doorbroken. Critici zagen echter geen veranderingen in de ingenomen posities, maar Schippers wist dit te weerspreken, zo zou er misschien op het eerste zicht niet veel verandering van standpunten…

View original post 297 woorden meer