Theresa May en haar verbindende Conservative Manifesto

OpinieZ

Op 18 mei lanceerde Theresa May haar Conservative Manifesto, het verkiezingsplan van de Conservatieven in het Verenigd Koninkijk (VK). De Tories leiden nog steeds de peilingen (voor wat het waard is), maar de afstand met de Labour Party is slechts zes procent. May gaat over elf dagen de verkiezingen proberen te winnen met de slogan: Forward together, our plan for a stronger Britain and a prosperous future.

Overzicht
Het verkiezingsplan leest lekker, maar is niet kort. Het bestaat uit 84 pagina’s verspreid over vijf grote hoofdthema’s die goed gekozen zijn. Wat – net als in vele Nederlandse verkiezingsprogramma’s – ontbreekt is een goed leesbaar hoofdstuk waarin wordt becijferd wat de kwantitatieve impact is van alle maatregelen. Verantwoord financieel besturen en accountability blijven toch moeilijk onderwerpen voor politici wereldwijd.

Vergezicht
De reden dat May vervroegde verkiezingen heeft uitgeschreven is om een duidelijk mandaat te krijgen om de Brexit-onderhandelingen in te gaan. Ze wil een groot draagvlak in het parlement…

View original post 1.281 woorden meer