EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media

REACT

De Europese Unie en haar bestuurders doen geen moeite meer om te verbergen dat men de vrije uitwisseling van opvattingen en ideeën wil tegenwerken. Deze week kwamen de ministers van de lidstaten met een voorstel om de sociale media op inhoud te gaan controleren. Men wil hiermee onder de titel ‘veilige sociale media’ naar eigen schrijven; haat zaaien, het aanzetten tot haat en het rechtvaardigen van terrorisme op de sociale media platforms bestrijden. Het voorstel is onderdeel van een pakket maatregelen om de bestaande EU-richtlijn voor audiovisuele mediadiensten te moderniseren. Het voorstel moet nog wel in het Europees Parlement en de Europese Commissie worden behandeld.

Het gaat bij de sociale media bijvoorbeeld om Facebook, YouTube, Twitter, Google, waar filmpjes worden gedeeld, de beelden moeten worden gefilterd op ‘haatboodschappen’ en schadelijke inhoud voor kinderen. Hoewel ongewenste berichten al vanaf het ontstaan op het internet zijn te vinden, zorgt de combinatie met…

View original post 236 woorden meer