Politie werd van alle kanten gewaarschuwd voor jihadist Abedi

Door: Elif Isitman

Salman Abedi, de terrorist die zichzelf afgelopen maandag opblies in de foyer van Manchester Arena, vloog vier dagen voor zijn daad van de Duitse stad Düsseldorf naar de Britse stad. Zijn naam zou niet voorkomen in internationale opsporingssystemen.

De naam Abedi zou niet in de internationale opsporingssystemen zijn geregistreerd, terwijl hij wel in beeld was bij Britse veiligheidsdiensten. Ook stond hij niet op observatielijsten, waarmee de reisbewegingen van extremisten worden gevolgd.

Vijf waarschuwingen

De Britse politie zou meerdere keren zijn gewaarschuwd voor Abedi, onder meer door de Britse omroep BBC, familieleden van Abedi en de moskee waar hij graag kwam. Vrienden van hem zouden ook de antiterrorismelijn hebben gebeld nadat hij tegen hen zou hebben gezegd dat ‘prima’ is om een zelfmoorterrorist te zijn.

Lees verder:

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/05/politie-werd-van-alle-kanten-gewaarschuwd-voor-jihadist-abedi-507173/

View original post