Misplaatst dédain van de Nederlandse media tegenover Trump

OpinieZ

Zomaar twee tweets, van zichzelf hoogschattende journalisten. Eelco Bosch van Rosenthal van de NPO. Erik Mouthaan van RTL. Ik zou er meer kunnen noemen, maar deze twee zijn al illustratief genoeg. De toon van hooghartige betweterigheid druipt er van af.


Dédain
Nu is er sinds de verkiezing van (partijpolitiek) outsider Donald Trump een stroom van opinies en berichten op gang gekomen die, met enige overdrijving en simplificatie, kan worden gekenschetst als een ongekende eruptie van beweringen, verdachtmakingen en insinuaties. Vooral het dédain, de geringschattende toon, valt op.

De democraten op Capitol Hill en het daaromheen wentelende journaille kan het kennelijk nog steeds niet verkroppen dat de door hen veronachtzaamde kiezers deze aanvankelijk genegeerde en als politieke non-valeur afgeschilderde buitenstaander het Witte Huis binnendroegen.


Indringer
En eerlijk gezegd, het vocabulaire en de provocatieve houding van Trump werken dergelijke neerbuigende inkleuringen van de werkelijkheid ook wel in de hand. Zijn…

View original post 456 woorden meer