Bezoek Trump aan Israël belooft geen verrassingen

Alfred Muller

JERUZALEM. De Amerikaanse vlaggen wapperen op luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv. Israël bereidt zich voor op de komst van de Amerikaanse president Donald Trump, maandag.

De voorbereidingen op het bezoek moeten chaotisch verlopen zijn, als we de Israëlische media mogen geloven. De organisatoren gooiden het programma verschillende keren om. Maar zoals het er nu uitziet, zal Trump in Jeruzalem in ieder geval ontmoetingen hebben met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en president Reuven Rivlin. In Bethlehem spreekt hij met de Palestijnse president Mahmud Abbas.

De Amerikaanse president gaat ook naar het Israël Museum, waar hij een naar verwachting weinig concrete toespraak zal geven over het vredesproces. Ook brengt hij een zeer kort bezoek aan het Holocaustmuseum Yad Vashem.

Verder legt hij een „privébezoek” af aan de Heilige Grafkerk en de Westelijke Muur in de Oude Stad van Jeruzalem. Netanyahu had hem graag willen vergezellen naar deze belangrijke gebedsmuur aan…

View original post 425 woorden meer