Tandenknarsend toekijken

E.J. Bron

Screenshot_130

(Door: Jorn Jonker en Wouter de Winther)

Geert Wilders mag dezer dagen de formatie van een afstand gadeslaan. Zijn PVV is met twintig zetels de tweede partij van het land, maar nagenoeg alle anderen weigeren met hem te onderhandelen om een nieuw kabinet te vormen. Het sterkt Wilders alleen maar in zijn voornemen om koers te houden. „Ik ga mijn standpunten niet veranderen om de volgende keer acceptabel te zijn.”

Dit weekend is Geert Wilders (53) in Los Angeles. In een spreekbeurt voor sympathisanten gaat hij verder met wat hij noemt zijn ’missie’ om de wereld te waarschuwen tegen de gevaren van de islam. Intussen wordt er aan het Binnenhof druk vergaderd over de vorming van een nieuw kabinet. De formatiepoging van VVD, CDA, D66 en GroenLinks liep vast. „Gelukkig”, vond Wilders, want het land lijkt zo minister Paul Rosenmöller en staatssecretaris Wijnand Duyvendak bespaard.

PVV nieuw

Lees verder>>>
De Telegraaf

View original post