Ik zei nog zo: géén pannenlappenkorps

Martien Pennings

Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofdcommissaris te Amsterdam

(Door YorienvdH)

“Als politieagent vertegenwoordig je de wet en het seculiere gezag. Niets anders dan dat. Dat is het hele idee. Jij bent de wet in hoogsteigen persoon. De Nederlandse wet om precies te zijn. Niet de Sharia of je familie. Je bent geen uniek persoontje met allerlei  hobby’s als je aan het werk bent. Je bent vertegenwoordiger van het gezag en straalt dat uit tot in je tenen. De Tweede Kamer heeft daar uitgebreid over gedebatteerd en is tot de conclusie gekomen dat religieuze uitingen niet thuishoren in het politiekorps en dat er gewerkt wordt met een uniform.
( . . .)
Maar dat was buiten de Amsterdamse facilitators gerekend. Dat is ze allemaal niet inclusief genoeg. Nee, de korpsleiding en de weg-met-ons-mutsjes dromen ervan dat Amsterdam een politiekorps krijgt als een veelkleurig pannenlapje. Een korps met agenten  die in de kleuren van Woodstock…

View original post 49 woorden meer