Ik zei nog zo: géén pannenlappenkorps

OpinieZ

Wat is dat toch met de Amsterdamse politie en de juichaapjes daaromheen? Denken ze daar soms dat ze zich als ‘ruimdenkend’ profileren wanneer ze religie de ruimte geven? Nu weer het idee om hoofddoekjes toe te staan voor vrouwelijke agenten. De politie moet neutraliteit uitstralen.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit video Jinek op Zondag


De zogenaamde ruimdenkenden staan te juichen terwijl ze juist de bekrompenheid pur sang faciliteren. Wat is dat toch?

Afspiegeling
Het is een oude misvatting dat de politie een afspiegeling van de samenleving zou moeten zijn. Het gaat over gezag, niet over draagvlak. Diversiteit toont zich hooguit in geslacht en huidskleur. De rest is nonsens. Het politiekorps is geen volksvertegenwoordiging, geen belangenvereniging en geen lappendeken. De politie is gezag, handhaving, toezicht, opsporing. Religie heeft in Nederland niets met gezag, handhaving of opsporing te maken. Religieuze uitingen dus ook niet. Sterker nog, de…

View original post 418 woorden meer