Het gelijk van Hafid Bouazza

E.J. Bron

Screenshot_158

(Door: Sonja Dahlmans)

‘Zelfs Kafka kreeg dit niet verzonnen’

De laatste tijd denk ik, al nieuws consumerend, vaak aan Hafid Bouazza. Hij schreef ooit: “De slag tussen het Westen en de islam gaat om de vrouw.” Nu denk ik beslist niet dat hij over paranormale gaven bezit, noch dat er een groot mysticus in hem schuilt (het idee alleen al zou hem doen gruwen), maar gelijk heeft hij wel gekregen. Het Westen waar de vrouwenemancipatie niet alleen gelukt leek, maar ook een aantal jaren geleden door velen zelfs als afgerond werd beschouwd, levert in rap tempo de verworven vrijheden weer in.

Voor de vorm sputtert men nog wat tegen wanneer de vermeende vijand als redelijk ongevaarlijk wordt beschouwd, zoals Geen Stijl of Dumpert. Kwajongens die je ferm kunt toespreken op hun onfatsoenlijke taalgebruik. Van leer trekken tegen puberale uitlatingen op het internet als laatste stuiptrekkingen van de ooit zo…

View original post 45 woorden meer