Arabische staten willen betere relatie met Israël

OpinieZ

Op iedere andere dag zou het bericht van dinsdag in de Wall Street Journal (WSJ) een enorme klapper zijn geweest. In plaats daarvan werd het onterecht overschaduwd door het nieuws dat Donald Trump gevoelige informatie van een derde partij (waarschijnlijk verkregen van Israël) had gedeeld met Rusland. Toegegeven, het geheime informatie-verhaal zegt iets belangrijks over de Amerikaanse president. Maar het WSJ-bericht onthult iets belangrijks over een lange termijn trend in het Midden-Oosten.


En deze keer is het ontegenzeggelijk goed nieuws. Belangrijke Arabische staten zijn het zat om hun relatie met Israël te laten gijzelen door het Palestijnse probleem en ze proberen er daadwerkelijk iets aan te doen.

Normalisering betrekkingen
De WSJ berichtte dat de Golfstaten een voorstel bespreken om bepaalde soorten handelsbetrekkingen met Israël te normaliseren in ruil voor Israëlische tegemoetkomingen aan de Palestijnen (de reportage zit achter een betaalmuur, maar de Times of Israel zorgde hulpvaardig voor…

View original post 1.072 woorden meer