Problematiek migratie reden breuk kabinetsformatie in Nederland

REACT

De verantwoordelijke informateur Edith Schippers heeft gisteren aan de pers laten weten dat de formatiegesprekken tussen haar en de onderhandelaars van VVD, D66, CDA en GroenLinks zijn vastgelopen. Deze vier partijen waren samen van plan een regering te vormen en spraken vanaf eind maart met elkaar over een breed scala aan onderwerpen. Schippers liet ook weten dat er meerdere verschillen waren en niet allen bleken hiervan te overbruggen. Uiteindelijk strandde men op het onderwerp immigratie, waarbij vooral het extremisme van de open grenzen van GroenLinks niet te overbruggen bleek.

Naast immigratie en de keuzes hieromtrent te maken, had men over de onderwerpen klimaat en inkomen ook nog geen overeenstemming bereikt. Uit alles blijkt wel dat de dwarsligger in het hele verhaal GroenLinks betrof, die miljarden aan belastingverhoging wil doorvoeren en dat doorheen de hele maatschappij en deze gelden aan migranten en groene speeltjes wil gaan uitkeren. Men had bij de…

View original post 253 woorden meer