Waanzins-veroordeling als in Indonesië over 30 jaar ook in Nederland mogelijk

Martien Pennings

Dit bericht in Elsevier:

“De oud-gouverneur van Jakarta, Basuki ‘Ahok’ Tjahaja Purnama, is door de rechter schuldig bevonden aan godslastering. De christelijke Ahok is veroordeeld tot twee jaar celstraf omdat hij de islam heeft beledigd.

De christelijke oud-gouverneur met Chinese achtergrond citeerde uit de Koran, om aan te tonen dat het niet verboden is om op niet-moslims te stemmen. Er ontstond grote woede onder radicale moslims, die massaal demonstreerden tegen de christen Ahok.

Het Openbaar Ministerie eiste een voorwaardelijke celstraf van een jaar tegen de gouverneur, met een proeftijd van twee jaar. De straf viel hoger uit. Toch wordt de straf als licht gezien omdat de maximumstraf voor godslastering in Indonesië vijf jaar cel is.”

Denk niet dat dit een extreme ontsporing is: dit is de kern van de islam, dit is waartoe deze ideologie onvermijdelijk leidt. Ik herinner aan een boek van Betsy Udinkwaarvan ik ooit…

View original post 210 woorden meer