‘Marokkaanse criminaliteit? Bij De Volkskrant schreven we daar niet over’

Door: Eric van den Berg

De relatie tussen misdaadcijfers en herkomst werd voor de dood van Pim Fortuyn jarenlang door zowel de overheid als de media ontkend. Dat zei Mike Ackermans, voormalig Volkskrantjournalist en tegenwoordig hoofdredacteur van het Centraal Bureau voor de Statistiek, zojuist in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. 

‘Er was zelfcensuur binnen de overheid’

Ackermans beaamde de kritiek die Pim Fortuyn voor zijn dood, vandaag precies 15 jaar geleden, had op het taboe om misdaad en herkomst aan elkaar te koppelen. Onderzoek naar een relatie tussen die twee variabelen “gebeurde niet”, aldus de CBS-hoofdredacteur. “Er was een zelfcensuur om dat te doen jarenlang in de Nederlandse overheid.”

Lees verder:

https://wnl.tv/2017/05/06/marokkaanse-criminaliteit-volkskrant-schreven-we-daar/

View original post