SAS houdt voet bij stuk – islamitische kopvodjes worden niet aangenomen

Een recente EU-wet geeft werkgevers het recht om medewerkers het gebruik van opvallende religieuze symbolen op de werkplek te verbieden. Het vonnis is religie-neutraal maar in praktijk zijn het de buitenissige eisen voor bijzondere rechten van islamitische immigranten die in veel EU-landen, waaronder Zweden, vooral voor problemen zorgen op de arbeidsmarkt. De overkoepelende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is één van de werkgevers die nu worden ondersteund door het EU-oordeel en weigeren middeleeuwse islamitische attributen op de werkplek te zien verschijnen.

Verwerpelijke discriminatie. Het neefje van Alfinie Bloetoepielie zocht werk bij de SAS en werd afgewezen op grond van zijn hoofddeksel.

Eén van de mensen die bij SAS solliciteerde was de islamitische fundamentalistische 23-jarige Aye Alhassani. Ze weigert zich aan te passen aan de seculiere Zweedse samenleving. “Voor mij is dit geen alternatief”, zegt Aye, en kiest er liever voor om op de kosten van de Zweedse belastingbetaler te blijven leven dan haar islamitische hoofddoek af te nemen op…

View original post 271 woorden meer