Van de weg naar Emmaüs is bijna niets meer over

Alfred Muller

YAD HASHMONA – Wie 2000 jaar geleden tussen Jeruzalem en Emmaüs heen en weer wilde lopen, moest een goede conditie hebben. De weg uit Jeruzalem naar het westen liep namelijk over een afstand van anderhalve kilometer 200 meter naar beneden. De wandeltocht voerde door een ravijn dat op sommige plekken niet wijder was van vijf meter. Dat zegt de nieuwtestamenticus David Bivin.

David Bivin Bijbelwetenschapper David Bivin © Alfred Muller

Wie 2000 jaar geleden tussen Jeruzalem en Emmaüs heen en weer wilde lopen, moest een goede conditie hebben, zegt Bivin. De weg vanuit Jeruzalem naar het westen –waar Emmaüs lag– liep namelijk over een afstand van 1,5 kilometer 200 meter naar beneden. De wandeltocht voerde door een ravijn dat op sommige plekken niet breder was dan 5 meter.

Bivin kwam 52 jaar geleden naar Jeruzalem. Zes jaar studeerde hij Joodse geschiedenis en literatuur aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem. College volgde hij bij…

View original post 1.185 woorden meer